Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

melding en registratieplicht van knaagdieren geld ook voor ratten ivm met knaagdieren belasting

  • geriit

    Vanaf Vrijdag is iedere Nederlandse burger verplicht om bij de gemeente te melden als men een knaagdier heeft en ook is men verplicht binnen 48 de geboorte van alle huisdieren . dus ook honden en katten te melden.

    De meeste gemeentes gaan dan de mensen niet alleen hondenbelasting laten betalen maar ook belasting voor cavia's vogeltjes konijnen en voor katten.

    Het is niet langer gerechtvaardig dat alleen honden bezitters elk jaar honden belasting moeten betalen en cavia fokker al dan niet met hun uitkering kosteloos hun gang kunne gaan.

    Deze maatregel is tot stand gekomen na een motie van de PVV omdat steeds meer moslims cavia en konijnen houden voor de slacht op hun islamitische feestdagen en dat ziet de PVV dus als commercieel gebruik.

    Omdat niet bij iedereen te controleren en te bewijzen valt of het gebruik is voor de plezier of commercieel gebruik word er ook voor knaagdieren een belasting ingevoerd.

    Vanaf vrijdag mogen ambtenaren controleren bij mensen als ze een vermoeden hebben dat ze knaagdieren hebben of om te controleren of de opgegeven aantallen wel kloppen en ze niet stiekem meer knaagdieren in huis hebben.

    Omdat knaagdieren belasting heel makkelijk te ontduiken is komt er een kliklijn als je weet dat mensen knaagdieren hebben dan gaat er een ambtenaar kijken daar.

    Ook gaan veel gemeentes dan een belonen uit oven van 3 euro per knaagdier als een melding leid tot opsporing van een knaagdier.

  • Frida

    LOL :D

    Gr.

    Frida

  • Blazed-Amigo's [Louise]

    Wat een humor dacht dat het 1 April was>:D<

  • Christiane Dammann(chrisd.)

    Knaagdierenbelasting? jo, la me nie lachen>:D< Hey Gerrit,je bent TE VROEG voor je 1.aprilgrap! :P

    Belasting voor Paarden zouden ze in moeten voeren.

    Liefs Chrisd.